Krevetės

Sekmadienis, gegužės 21 d. 2017

Salotos su smidrais ir krevetėmis

salotos su smidrais ir krevetem

Smidrai- turi būti patiekiami kuo papraščiau, nes jų skonis itin puikus.

Gausybė maistinių savybių, netgi senovėje garsėjo kaip afrodiziakai :)

Tad atėjus smidrų sezonui tiegu užvaldo mūsų virtuves !

Trečiadienis, rugpjūčio 10 d. 2016

Žuvienė ant laužo

Iškylaujate gamtoje ? Ir vėl šašlykai?:)

Vyrai virtuvėje šefas Tomas Ragauskas, vėl pilnas idėjų.

Žuvienė ant laužo su jūros gėrybėmis, ir gabalėliu keptos duonelės . Tai ne tik skanus patiekalas, tai pramoga ir suaugusiems ir vaikams :)

Sekmadienis, liepos 31 d. 2016

Tacos - įdarytos tortilijos

Tako – tradicinis Meksikos patiekalas, gaminamas iš kukurūzinės arba kvietinės tortilijos ir į ją susukto įdaro.

Įdarą gali sudaryti labai įvairūs produktai. Na,o esant didelėje draugų kompanijoje,gamtoje, tacos gaminti ne tik paprasta, bet kiekvienas gali susikurti tiesiog sau patinkanti iš mėgiamų produktų.

Antradienis, balandžio 19 d. 2016

Salotos su kuskusu ir krevetėmis

salotos su kuskusu
Vienoje laidoje pagaminus šias salotas, jos buvo nuvežtos ragauti vaikams į vaikų darželį. Labai nustebau, kad didesnei grupei vaikų šios salotos labai patiko. Taigi esu beveik tikra, jos tikrai patiks kiekvieno skoniui .
Sekmadienis, balandžio 17 d. 2016

Karališkos krevetės kreminiame padaže.

Daugelis mūsų mėgsta krevetes.  Baltasis vynas, česnakai ir imbierai puikiai dera su krevetėmis. Greita ir karališka vakarienė.
Pirmadienis, kovo 21 d. 2016

Žuvienė

Kiekvienas žvejys turi savo žuvienės receptą, kaip ir kiekvienas kulinaras.

Mano žuvienė šiek tiek modernesnė nei žvejo :)

 Ar žinojote kuo žuvienė skiriasi nuo žuvies sriubos? Ekspertai pabrėžia, kad žuvienei negali būti naudojama jokia kitokia - tik šviežia žuvis. Jei verdama šaldyta, sūdyta ar kitaip konservuota žuvis, tai patiekalas iš tokios žuvies vadinasi žuvies sriuba.

Sekmadienis, kovo 13 d. 2016

Vietnamietiški ryžių suktinukai

Vietnamietiški springrollsį kurių vidų galtite dėti ką tikmįgstate: ryžių makaronus, krevetes, vištieną ar kiaulieną, daržoves, ar mėgiamas saltas.

Šis patiekalas  tiems, kas nori savo lėkštėje susikurti sau ir artimiems pavasario nuotaiką.

Sekmadienis, kovo 13 d. 2016

Auksaspalvis žuvies pyragas

Mano atradimas! Žinot buna pagamini, suvalgai ir pamiršti receptą, nes jis tiesiog nepalieka įspūdžio, o kartais pasiseka :), kad pagamini ir tas receptas tampa atradimu,tavo vizitine kortele :)

Taip nutiko ir su šiuo pyragu, jis nuostabus, jis tobulas ! Kai turiu vaišinti man svarbius žmones ir noriu palikti įspūdį, aš ilgai nesvartau ir renkuosi būtent šį pyragą.

Antradienis, sausio 12 d. 2016

Midijos kokosų pieno padaže .

Midijų kriauklelės būna pačių įvairiausių spalvų – nuo tamsiai mėlynų iki auksiniu blizgesiu žibančių žalių. Tačiau specialiose midijų fermose paprastai auginamos tik tamsiai mėlynos ar juodos midijos, nes joms būdingas švelnus skonis, kartu ir sūrus, ir saldus. Midijoms būdingas ne tik švelnus skonis, bet ir nemažai naudingų ypatybių. Jose daug proteinų, mineralinių druskų, fosforo, geležies ir vitaminų А, В1, В2, В6, С. Anot dietologų, baltymų midijų mėsoje netgi daugiau nei labai vertinamoje veršienoje ar žuvyje.
Sekmadienis, sausio 10 d. 2016

Keptos krevetės

Romantiška vakarienė dviems... Labai greitai suruošite įpatingą patiekalą, tai bus ne tik skani vakarienė, bet ir naudinga, nes krevetės turi daugybę vitaminų bei mineralų.