Grybai

Antradienis, spalio 18 d. 2016

Ricotta pyragas su daržovėmis

Ricotta pyragas su daržovėmis

Nesaldus ir sotūs pyragas, išsigelbėjimas ir vakarienei, ir pietums į darbą ir į gamtą ir vakarėliui su draugais.

O interpretacijų begalė, su daržovėmis, su vištiena, su grybais ir t.t. Mano pyragas rudeninis. Pyrago "karūna iš rudeniniu daržovių.

Bet toks skanus, kad prisiminus jo skonį šiandien negaliu sau leisti tingėti. Einu gaminti :)

Pirmadienis, spalio 3 d. 2016

Gnocchi su grybais

gnocchi su grybais

Gnocchi itališkas patiekalas labia panašus į mūsų bulvių kukulius.

Todėl  lietuvių kalbos specialistai siūlo vadinti juos kukuliais. Paprasčiausias pagardas šiam patiekalui – tarkuotas parmezanas, tirpintas sviestas, truputis šviežiai maltų juodųjų pipirų arba tik šlakelis alyvuogių aliejaus.

Prasidėjus grybų sezonui, su grietinėle idealu.

Antradienis, gegužės 31 d. 2016

Pyragas su kalakutiena

pyragas su kalakutiena
Pyragas puikiai tiks kaip užkandis į gamtą, skanus valgyti ir šaltas. Tiesiog supjaustykite nedideliais gabalėliais ir mėgaukitės gamtoje skaniu užkandžiu.
Sekmadienis, balandžio 17 d. 2016

Bulvių krepšeliai su voveraičių padažu.

Grybus skaniausia valgyti su bulvių koše arba man su juoda duona. Bet bulvių košę su grybais galima patiekti ir šiek tiek kitaip nei įprasta :) Labai nesudėtingas patiekalas kuris visada sulaukia didžiausių ovacijų.

Galima ruošti ne tik su voveraitėmis, galite naudoti mėgiamus grybus.

Sekmadienis, balandžio 3 d. 2016

Mielinės ausytės su dž. grybais

Nebuvo nei vienų Kūčių, kad ant stalo nebūtų mielinių ausyčių. Man mažai turbūt kaip ir daugeliui, tas silkėm ir žuvim nuklotas stalas susižavėjimo nekėlė. Bet va ausytėsss !!! Tai buvo kažkas tokioo..

Prašydavom mamos, kad prikeptu eilinę dieną, bet ne, ji budavo nesukalbama, tik Kūčiom.. o jos tai kepdavo su įvairiais įdarais, aguonų, obuolių, dž.vaisių su kviečiais ir grybų !

Sekmadienis, kovo 20 d. 2016

Omletas su vovertaitėmis

Tobula moteris 1 laida.

Mažai kaloringi pusryčiai, omletas su voveraitėmis. Įdarą galite pasikeisti pagal savo norus, nuo sūdytos lašišos iki spinatų su varške.