Jūros ešerys su pinijų plutele

Iškylaujate gamtoje ? Ir vėl šašlykai?:)
Vyrai virtuvėje šefas Tomas Ragauskas, vėl pilnas idėjų.
Žuvienė ant laužo su jūros gėrybėmis, ir gabalėliu keptos duonelės . Tai ne tik skanus patiekalas, tai pramoga ir suaugusiems ir vaikams :)
Žuvį gaminti galima įvairiausiais būdais, galima virti, galima naudoti pyragų įdarams, gaminti vyniotinius .
Taip paruoštą žuvį galite susukti į foliją ir kepti ant grotelių.
Greitai ir paprastai paruošiamas užkandis. Senai išaugome iš tų laikų kai sumuštinis buvo iš baltos duonos ir šlapios dešros. Šiek tiek fantazijos virtuvėje ir galite paruošti skanius mažus kąsnelius su įvairiausiais įdarais.
Kiekvienas žvejys turi savo žuvienės receptą, kaip ir kiekvienas kulinaras.
Mano žuvienė šiek tiek modernesnė nei žvejo :)
Ar žinojote kuo žuvienė skiriasi nuo žuvies sriubos? Ekspertai pabrėžia, kad žuvienei negali būti naudojama jokia kitokia - tik šviežia žuvis. Jei verdama šaldyta, sūdyta ar kitaip konservuota žuvis, tai patiekalas iš tokios žuvies vadinasi žuvies sriuba.
Mano atradimas! Žinot buna pagamini, suvalgai ir pamiršti receptą, nes jis tiesiog nepalieka įspūdžio, o kartais pasiseka :), kad pagamini ir tas receptas tampa atradimu,tavo vizitine kortele :)
Taip nutiko ir su šiuo pyragu, jis nuostabus, jis tobulas ! Kai turiu vaišinti man svarbius žmones ir noriu palikti įspūdį, aš ilgai nesvartau ir renkuosi būtent šį pyragą.