Sriubos

Sekmadienis, lapkričio 6 d. 2016

Aštri jautienos sriuba.

Aštri jautienos sriuba.

Tokiu šlapiu oru, norisi tik šildančios, sočios sriubos. Ir aš turiu ką pasiūlyti !

Puodas buvo išlaižytas ! Soti, skani, turtinga skonių sriuba, buvo puikiai įvertinta Maisto klubo komandos.

Pirmadienis, rugpjūčio 29 d. 2016

Brokolių sriuba

brokoliu sriuba

Brokolių pilnas mano daržas, tad trinu rankom, kad galiu skaniai jus sunaudoti ir sveikiau valgyti :))

Ar žinojote kad, brokolis viena sveikiausių daržovių. Brokolį galima pavadinti ir dietine daržove 100 gr. brokolių turi 30 kal. Brokoliuose esantys baltymai savo verte beveik prilygsta baltymams, kurie yra jautienoje ir kiaušiniuose.

Brokolio sudėtyje yra kalcio, magnio, geležies, kalio, fosforo, B grupės vitaminų, beta karoteno (provitamino A). Vitamino C kiekiu brokoliai gali konkuruoti su citrusiniais vaisiais.

Nuolat valgant brokolius, tai yra puiki streso profilaktika :))

Trečiadienis, gegužės 11 d. 2016

Šalta kukurūzų - mangų sriuba su lašiša

Tomas Ragauskas - virtuvės šefas pristatys savo gaminamus patiekalus.

Kaip jis sako - neturiu mėgstamiausio patiekalo, neprisirišu prie konkrečios šalies virtuvės. Nekenčiu nuobuodžių skonių derinių, ir ne, ne gaminu klasikinių patiekalų. Todėl nuolat gamindamas, leidžiuosi į naują randevouz su kitokiais skonių deriniais, prieskoniais, gaminimo būdais. Nėra nederančių ingridientų, yra per mažai žinių ir fantazijos:)

Nėra nemėgstamų produktų, yra tik nemoksliškas jų paruošimas. Nesu super šefas, esu tas kuris keičia, laužo standartus ir negamina pagal vadovelio eilutes.

Sekmadienis, balandžio 17 d. 2016

Moliūgų sriuba

Trinta moliūgų sriuba. Skani sriuba, ypatingo subtilaus skonio. Patiks net tiems, kas nemėgsta moliūgų.
Šeštadienis, balandžio 2 d. 2016

Šalta bulgariška sriuba

šalta bulgariška sriuba

Dar kitaip vadinama "Tarator". Dažniausiai valgoma šiltuoju metų laiku.

 Bulgarijoje ši šaltsriubė dažniausiai tiekiama kaip pirmasis patiekalas.

Visuomet „tartor“ patiekiama šalta. Paruošus sriubą, ji kelias valandas šaldoma šaldytuve. Jei už lango itin karšta, prieš patiekiant į sriubą įmetami keli ledo kubeliai ar sauja smulkinto ledo.

 

Žymės:
Pirmadienis, kovo 21 d. 2016

Žuvienė

Kiekvienas žvejys turi savo žuvienės receptą, kaip ir kiekvienas kulinaras.

Mano žuvienė šiek tiek modernesnė nei žvejo :)

 Ar žinojote kuo žuvienė skiriasi nuo žuvies sriubos? Ekspertai pabrėžia, kad žuvienei negali būti naudojama jokia kitokia - tik šviežia žuvis. Jei verdama šaldyta, sūdyta ar kitaip konservuota žuvis, tai patiekalas iš tokios žuvies vadinasi žuvies sriuba.

Šeštadienis, kovo 19 d. 2016

Gaspačo

gaspačo

Šalta pomidorų ir kitų daržovių sriuba (gazpacho) kilusi iš Ispanijos Andalūzijos regiono.

Panašios sriubos paplitusios visoje Ispanijoje ir Portugalijoje.

Populiariausios jos karštais vasaros mėnesiais. 

Žymės:
Sekmadienis, kovo 13 d. 2016

Šaltibarščiai

Šaltibarščiai - viena populiariausių sriubų Lietuvoje. Šie šaltibarščiai šiek tiek kitokie, su virtu kiaulienos liežuviu.