Aštri jautienos sriuba.

Tokiu šlapiu oru, norisi tik šildančios, sočios sriubos. Ir aš turiu ką pasiūlyti !
Puodas buvo išlaižytas ! Soti, skani, turtinga skonių sriuba, buvo puikiai įvertinta Maisto klubo komandos.
Tokiu šlapiu oru, norisi tik šildančios, sočios sriubos. Ir aš turiu ką pasiūlyti !
Puodas buvo išlaižytas ! Soti, skani, turtinga skonių sriuba, buvo puikiai įvertinta Maisto klubo komandos.
Brokolių pilnas mano daržas, tad trinu rankom, kad galiu skaniai jus sunaudoti ir sveikiau valgyti :))
Ar žinojote kad, brokolis viena sveikiausių daržovių. Brokolį galima pavadinti ir dietine daržove 100 gr. brokolių turi 30 kal. Brokoliuose esantys baltymai savo verte beveik prilygsta baltymams, kurie yra jautienoje ir kiaušiniuose.
Brokolio sudėtyje yra kalcio, magnio, geležies, kalio, fosforo, B grupės vitaminų, beta karoteno (provitamino A). Vitamino C kiekiu brokoliai gali konkuruoti su citrusiniais vaisiais.
Nuolat valgant brokolius, tai yra puiki streso profilaktika :))
Tomas Ragauskas - virtuvės šefas pristatys savo gaminamus patiekalus.
Kaip jis sako - neturiu mėgstamiausio patiekalo, neprisirišu prie konkrečios šalies virtuvės. Nekenčiu nuobuodžių skonių derinių, ir ne, ne gaminu klasikinių patiekalų. Todėl nuolat gamindamas, leidžiuosi į naują randevouz su kitokiais skonių deriniais, prieskoniais, gaminimo būdais. Nėra nederančių ingridientų, yra per mažai žinių ir fantazijos:)
Nėra nemėgstamų produktų, yra tik nemoksliškas jų paruošimas. Nesu super šefas, esu tas kuris keičia, laužo standartus ir negamina pagal vadovelio eilutes.
Dar kitaip vadinama "Tarator". Dažniausiai valgoma šiltuoju metų laiku.
Bulgarijoje ši šaltsriubė dažniausiai tiekiama kaip pirmasis patiekalas.
Visuomet „tartor“ patiekiama šalta. Paruošus sriubą, ji kelias valandas šaldoma šaldytuve. Jei už lango itin karšta, prieš patiekiant į sriubą įmetami keli ledo kubeliai ar sauja smulkinto ledo.
Kiekvienas žvejys turi savo žuvienės receptą, kaip ir kiekvienas kulinaras.
Mano žuvienė šiek tiek modernesnė nei žvejo :)
Ar žinojote kuo žuvienė skiriasi nuo žuvies sriubos? Ekspertai pabrėžia, kad žuvienei negali būti naudojama jokia kitokia - tik šviežia žuvis. Jei verdama šaldyta, sūdyta ar kitaip konservuota žuvis, tai patiekalas iš tokios žuvies vadinasi žuvies sriuba.
Šalta pomidorų ir kitų daržovių sriuba (gazpacho) kilusi iš Ispanijos Andalūzijos regiono.
Panašios sriubos paplitusios visoje Ispanijoje ir Portugalijoje.
Populiariausios jos karštais vasaros mėnesiais.