Antri patiekalai

Pirmadienis, spalio 3 d. 2016

Gnocchi su grybais

gnocchi su grybais

Gnocchi itališkas patiekalas labia panašus į mūsų bulvių kukulius.

Todėl  lietuvių kalbos specialistai siūlo vadinti juos kukuliais. Paprasčiausias pagardas šiam patiekalui – tarkuotas parmezanas, tirpintas sviestas, truputis šviežiai maltų juodųjų pipirų arba tik šlakelis alyvuogių aliejaus.

Prasidėjus grybų sezonui, su grietinėle idealu.

Šeštadienis, liepos 9 d. 2016

Bulvių bokšteliai

Šviežių bulvių sezonas jau prasideda.

Ir kaip patiekti bulves kitaip nei mes įpratę?.. virtos bulvės, keptos bulvės, bulvių košė...

Bulvių bokšteliai, greita, paprasta, originalu ir labai skanu :)

Nustebinkite savo artimuosius !

Penktadienis, gegužės 27 d. 2016

Purūs blynai su šviežiomis uogomis

Purūs blynai su šviežiomis uogomis
Vasarą šviežių uogų gausa leidžia dar labiau eksperimentuoti i improvizuoti. Mano šeimoje nėra gardesnių pusryčių nei purūs blynai su uogomis ir klevų sirupu.
Sekmadienis, balandžio 17 d. 2016

Veršienos nugarinė su česnakiniu padažu .

Robertas rašo tinklaraštį "Gamink pats". Vyriškas braižas, skanios nuotraukos ir daugybė idėjų. Šį kartą ypač skanus veršienos kepsnys.
Sekmadienis, balandžio 17 d. 2016

Troškintas triušis

Triušienos troškinys pagal itališką receptą, kurį man padovanojo draugas Fabio :)

Puikiai tiks nustebinti svečius !

Sekmadienis, balandžio 17 d. 2016

Žuvis traškia plutele ir karštais burokėliais.

Kaip šiek tiek kitaip pagaminti ir patiekti žuvį kūčių stalui ir ne tik..
Sekmadienis, balandžio 17 d. 2016

Lipnūs kiaulienos šonkauliukai

Yra posakis taip skanu, pirštelius aplaižysi.

Šį ptiekalą valgyti patogiausia rankomis, todėl pirštelius apsilaižyti bus būtina.

Sekmadienis, balandžio 17 d. 2016

Bulvių krepšeliai su voveraičių padažu.

Grybus skaniausia valgyti su bulvių koše arba man su juoda duona. Bet bulvių košę su grybais galima patiekti ir šiek tiek kitaip nei įprasta :) Labai nesudėtingas patiekalas kuris visada sulaukia didžiausių ovacijų.

Galima ruošti ne tik su voveraitėmis, galite naudoti mėgiamus grybus.

Pirmadienis, balandžio 11 d. 2016

Vištienos vyniotinis

Natūralus, naminis vištienos vyniotinis, kuris nereikalaus daug laiko ir pastangų.

Galite naudoti ir vištienos kūtinėle, bet su šlaunelių mėsa vyniotinis bus sultingesnis, minkštesnis.

Tokį vyniotinį galite valgyti ir atvėsintą ir patiekti kaip karštą kepsnį.

Pirmadienis, balandžio 4 d. 2016

Risotto su jūros gėrybėmis

Tradicinis Italų virtuvės patiekalas gaminamas iš ryžių ir kitų priedų tokių kaip jūros gėrybės, grybai, žuvis, daržovės.