Kulinarinė studija

Ilona Juciūtė

Ilona Juciūtė

Justinas Kapkovičius

Justinas Kapkovičius

Tomas Ragauskas

Tomas Ragauskas

< Lapkričio 2017 >
PirAntTreKetPenŠešSek
 12345
PirAntTreKetPenŠešSek
6789101112
PirAntTreKetPenŠešSek
13141516171819
PirAntTreKetPenŠešSek
20212223242526
PirAntTreKetPenŠešSek
27282930 
Ilona Juciūtė

Ilona Juciūtė

 

Aš virtuvės ir maisto mylėtoja,  kviečiu visus į savo kulinarinę mokyklėlę Maisto klube "Gaminkime kartu"

Iš savo patirties žinau, kad mamos ne visuomet turi pakankamai laiko gaminti su vaikais, todėl noriu pakviesti visus vaikus  kurie mėgsta gaminti ir valgyti skanumynus. Noriu pasidalinti savo žiniomis ir patirtimi bei papasakoti ir parodyti kaip gaminti yra labai smagu, o valgyti savo paruoštą maistą dvigubai smagiau.

 

Gaminsime ir kepsime tik tai, ką mėgstate Jūs, vaikai!

Ir dar parnešime skanių lauktuvių namiškiams :)

Gaminsime ir kepsime tik tai, ką mėgstate Jūs, vaikai!

Vaikų amžiaus grupės : 5-9 metai ir 10-15 metai.

Justinas Kapkovičius

Justinas Kapkovičius

 

Gimiau Vilniuje, vaikystėje buvau „didelis“ vaikas, negalėdavau išlipti iš smėlio dežės. Matyt, jau tada mėgau skaniai pavalgyti. Labai gerai prisimenu, kad pirmas mano kepinys buvo Žagarėliai, kuriuos kepdavome su teta ir gana dažnai.

Virtuvėje pradejau dirbti Škotijoje – Commis chef pareigose. Nuo tada virtuvė tapo vieta, kurioje galėjau atskleisti save, nes ši veikla ir darbas man begalo patiko, nors pradžioje tikslai buvo kitokie - kompiuterio ir verslo studijos Edinburgo Universitete. Virtuvėje dirbu jau 10 metų. Mėgstama virtuvė – Viduržemio jūros regionas, kuriame dominuoja šviežios žuvys ir jūros gėrybės.

Esu dalyvavęs St.Peterburgo konkurse, kuriame laimėtas sidabro medalis. Teko sudalyvauti ir nenusivilti kasmet organizuojamame Vynų ir deserto derinimo čempionate, kuriame laimėjau auksinė šakutė – pagrindinį prizą už pirmąją vietą. Metus anksčiau tame pačiame konkurse laimėjome ir trečiąją vietą. Taip pat labai svarbus pasiekimas Liuksemburge vykusiame pasauliniame konkurse sidabro ir bronzos medaliai.

Domiuosi vynais, kulinarinėmis knygomis ir moderniąja daržininkyste.

Visi pomėgiau daugiau ar mažiau susiję su virtuve. Autoritetai : Thomas Keller (The French Laundry) ; Michel Bras (Bras) ; Grant Achatz (Alinea).

Didžiausi siekiai ir svajonės – atsidaryti nuosavą jaukų ir išskirtinį restoranėlį ir parašyti knygą.

Aš negaliu pakęsti – kai žmogus neprisiima atsakomybės už atliktus veiksmus, melo ir tinginystės.

Tomas Ragauskas

Tomas Ragauskas

Amžius – 33 metai, 17 iš jų perkeltine ir tiesiogine prasmėmis gyvenu virtuvėje.

Paskutinius 5-erius metus nuolatos eksperimentuoju su skonių deriniais (vis dar nesugebėjau šios temos išsemti), laisvalaikį leidžiu vesdamas privačias degustacines vakarienes, kulinarinius mokymus, įprastomis dienomis vadovauju sveikesnio maisto restoranų tinklo virtuvėms Kaune ir Vilniuje.

Nuolatos gilinu žinias seminaruose, mokymuose ir konferencijose, tačiau tik tose, kurios tikrai atrodo įdomios. Eilinis popieriaus lapas stalčiuje – nereikalingas. Dar nekenčiu standartų.

Esu tikras, kad viskam galime surasti naujų kelių ir būdų, todėl mano kredo: paprastumas + meilė tam, ką darai ir lašelis įkvėpimo gali nuversti daugiau nei kalnus.