Grikiai - viena sveikiausių ir naudingiausių organizmui kruopų. O valgyti jas galima ne tik kruopų pavidalu ir apkepas puikus ir blynai itin gardūs.
Grikių blynai
Pasiruošimo laikas
5 min.
Gaminimo laikas
10 min.
Visa trukmė
15 min.
Ingredientai:
300 gr. virtų grikių
Pusė baltojo svogūno
2 saujelės dž. baravykų (galima naudoti ir kt. grybus)
Čiobrelio
125 gr. pieno
Aliejaus
Kiaušinis
3 šaukštai miltų
Druskos
Gaminimo eiga:
Susmulkinkite grybus, svogūną ir pakepkite ant šlakelio aliejaus. Kiaušinį išplakite, sumaišykite su pienu ir grikių kruopomis. Sudėkite atvėsintus grybus ir miltus, išmaišykite ir kepkite keptuvėje.
Kiekvienas žvejys turi savo žuvienės receptą, kaip ir kiekvienas kulinaras.
Mano žuvienė šiek tiek modernesnė nei žvejo :)
Ar žinojote kuo žuvienė skiriasi nuo žuvies sriubos? Ekspertai pabrėžia, kad žuvienei negali būti naudojama jokia kitokia - tik šviežia žuvis. Jei verdama šaldyta, sūdyta ar kitaip konservuota žuvis, tai patiekalas iš tokios žuvies vadinasi žuvies sriuba.