Atgal
Antradienis, kovo 8 d. 2016

Plikyti pyragaičiai su varškės kremu

plikyti pyraagėliai
Pyragėliai priverčiantys užsimerkti :) Ir pagaminti juos nėra sudėtinga, o vienu kartu iškepsite daug miniatiūrinių pyragėlių, kuriuos net gi galima suklijuoti šokoladiniu glaistu į tortą - piramidę.


Plikyti pyragaičiai su varškės kremu


Pasiruošimo laikas
15 min.
Gaminimo laikas
10 min.
Visa trukmė
25 min.

Ingredientai:

 

Pyragėliams:

125 ml vandens

50 g sviesto

65 g miltų

2 kambario temperatūros kiaušinių

žiupsnelio druskos

 

 Įdarui:

150 g varškės

150 ml riebios grietinėlės

1 - 2 šaukštų cukraus 

apelsinas

 

Glajui:

150 gr. juodojo šokolado

50 ml. grietinėlės

smulkintų lazdyno riešutų

 

Maisto_Klubas_2014-04-24-WEB-Aelita.Jonaitiene-027-e059f9dcfa555f6060fb583cf9681ef9.jpg

Gaminimo eiga:

 Nedideliam puode užkaiskite vandenį su sviestu. Pakaitinkite iki užvirimo. Kai vanduo užvirs  puodą nukelkite nuo viryklės, greit suberkite miltus ir išmaišykite mediniu šaukštu iki vienalytės, nuo puodo sienelių atšokančios masės. Palikite atvėsti. Šiek tiek pravėsus, po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno labai gerai iplakite. Tešla turi gautis vientisa, be gumuliukų. Tešlą sukrėskite į konditerinį maišelį. Kepimo skardoje ištieskite kepimo popierių ir formuokite nedidelius pyragėlius. Jei neturite konditerinio maišelio, tešlą išdėliokite šaukšteliu.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, po to kaitrą sumažinkite iki 150 laipsnių ir kepkite dar 10 - 15 minučių. Iškepusius palikite, kad atvėstų.

Kremui:

Išplakite standžiai grietinėlę, sumaišykite su varške, cukrumi, įtarkuokite apelsino žievelę. 

 

Prapjaukite iki pusės pyragėlius ir konditerinio švirkšto pagalba įdarykite pyragėlius.

Glajui:

Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą, nuolant maišant supilkite grietinėlę. 

Kiekvieną pyragėlį apliekite glajumi ir papuoškite riešutais.

Skanaus.

 

 

Balsavo: 0
Komentarų 1560 Peržiūrėjo Share on Facebook Google+


Rekomenduojame skaityti