Atgal
Sekmadienis, kovo 6 d. 2016

Pavlova

pavlova
Kai lieka kiaušinių baltymų, niekada nedvejoju kaip juos sunaudoti. Pavlova- įspūdingai atrodo, nuodėmingai skani ir vienas "nekalčiausių" desertų .


Pavlova


Pasiruošimo laikas
15 min.
Gaminimo laikas
1 val.
Visa trukmė
1val. 15 min.

Ingredientai:

 Morengui:

 4 kiaušinių baltymai

 1 šaukštelis krakmolo

 1 šaukštelis citrinos sulčių

 150 g. cukraus pudros

 Kremui:

 200 ml plakamosios grietinėlės

 50 gr. cukraus pudros

 

 braškių papuošimui

Pavlova-5b4bca694f732baf64cb2e7910d98eee.jpg

Gaminimo eiga:

 Baltymus išplakame su žiupsneliu druskos iki standžių putų

 Palaipsniui suberiame cukraus pudrą, krakmolą ir įpilame citrinos sultis.

Viską plakame, ko baltymai pasidaro itin standūs.

 Orkaitę įkaitiname iki 130 C temperatūros.

 Imame kepimo skardą, išklojame ją su kepimo popieriumi.

 Atsargiai sudedame baltymus ant popieriaus, mentelės pagalba formuojame apvalų paplotį.

 Kraštai turi būti aukštesni nei viduriukas. Dedame į orkaitę ir kepame 1 val.

Po to didiname temperatūrą iki 170 C ir dar kepame 5-7 minutės. Atvėsiname orkaitėje.

Grietinėlę išplakame su cukraus pudra.

Braškės nuplauname, išdžioviname ir supjaustome. Imame mūsų morengą, sutepame su plakta grietinėle ir sudedame braškės.

Skanaus!

Balsavo: 0
Komentarų 927 Peržiūrėjo Share on Facebook Google+


Rekomenduojame skaityti