Atgal
Sekmadienis, kovo 6 d. 2016

Netikras keptas zuikis

netikras keptas zuikis

Aš galiu sakyti užaugau ant netikrų keptų zuikių :)))

Kažkodėl jo visuomet būdamo mūsų šaldytuve ir nei vienas šventinis stalas be jo neapseidavo.

Taigi senas, geras mano šiek tiek patobulintas receptas.



Netikras keptas zuikis


Pasiruošimo laikas
15 min.
Gaminimo laikas
15 min.
Visa trukmė
1 val. 30

Ingredientai:

 

600g kiaulienos ir jautienosmaltos mės

1 kiaušinio

1 svogūno

100g džiūvėsėlių

120ml pieno

1-1,5 a.š. džiovintų raudonėlių

druskos, pipirų

 

Įdarui:

 3 virtų kiaušinių

200g šviežių špinatų

2-3 skiltelių česnako

1 v.š. sviesto

 

Glazūrai:

2v.š. aštraus pomidorų padažo

1v.š. grūdėtųjų garstyčių

1v.š. alyvuogių aliejaus

1v.š. sojos padažo

 

 

Maisto_Klubas_2014-04-01-Print-Aelita.Jonaitiene-009-8a91645e1a22884279167c7a9eb35faf.jpg

Gaminimo eiga:

 Džiūvėsėlius užpilkite pienu ir leiskite subrinkti.

 Į maltą mėsą  įmuškite kiaušinį, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, išbrinkusius džiūvėsėlius, raudonėlius, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.

Viską gerai išminkykite ir "pamėtykite" faršą, t.y. iškelkite į viršų ir meskite į dubenį. Kartokite tai keliolika kartų. Taip mėsa taps minkšta, sultinga ir puri.

 Įdarui: keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite plonais griežinėliais pjaustytą česnaką ir kai jis paskleis aromatą, dėkite pasmulkintus špinatų lapus.Pakepkite tol, kol špinatai sukris.

Ant kepimo popieriaus iš maltos mėsos išklokite stačiakampio formos lakštą, maždaug 3cm storio. Dėkite špinatus, 3 virtus kiaušinius ir su kepimo popieriaus kraštu užlenkite vieną pusę mėsos ir kitą pusę. Drėgnomis rankomis suformuokite "zuikį".

Glazūravimui išvardintus produktus sumaišykite dubenyje.

Kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30min., tuomet išimkite ir aptepkite glazūrai paruošta tyre ir kepkite dar 20 min.

 

 

Galima valgyti tiek šaltą tiek karštą.

Skanaus :)

Balsavo: 0
Komentarų 1110 Peržiūrėjo Share on Facebook Google+


Rekomenduojame skaityti