Atgal
Sekmadienis, kovo 6 d. 2016

Panna cotta

panna cotta

Itališkai „Panna cotta“ reiškia „virtą grietinėlę“. Ne itin skaniai skamba, tiesa? Bet paragavus šio ypatingai švelnaus skonio deserto, norisi kartoti ir vėl.

Kulinarinė klasika – tai desertas, išimtas iš formelės ir patiekiamas ant lėkštutės. Originalus variantas – „Panna cotta“, patiekta taurėje.



Panna cotta


Pasiruošimo laikas
20 min.
Gaminimo laikas
10 min.
Visa trukmė
30 min.

Ingredientai:

 

 300 gr. riebios grietinėlės

 100 ml. kokosų pieno

 50 ml. vandens

 50 gr. cukraus

 šaukštas vanilės esencijos

 2 arb. šaukšteliai želatinos

 

Braškių žele sluoksniui:


200 gr. šviežių ar šaldytų braškių

50 gr. cukraus

arb šaukštelis želatinos

50 ml. vandens

 

Braškių, mėtų lapelių papuošimui.

 

 

Maisto_klubas_20140204_33-8c94a36366cd9d330da810fd1b09a284.JPG

Gaminimo eiga:

Želatiną užpilkite 50 ml šalto virinto vandens ir palikite išbrinkti 10 minučių.

Užvirinkite grietinėlę su pienu ir cukrumi, įdėkite vanilės ir kaitinkite ant labai mažos ugnies apie 10 minučių.

Išbrinkintą želatiną sukrėskite į karštą grietinėlę ir gerai išmaišykite. 4. Mišinį supilstykite į taures ir palikite stingti.

*

Uogas, cukrų sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.

Išbrinkinkite vandenyje želatiną. Pakaitinkite ant mažos ugnies, kad ištirptų. Sumaišykite su trintomis uogomis ir užpilkite ant sustingusio grietinėlės sluoksnio. Atvėsinkite.

Puoškite uogomis.

Skanaus :)

 

 

Balsavo: 2
Komentarų 2072 Peržiūrėjo Share on Facebook Google+


Rekomenduojame skaityti