Atgal
Sekmadienis, vasario 14 d. 2016

Velykų desertas "Pascha"

Velykų desertas pascha
Slaviškas Velykinis desertas, gaminamas iš varškės ir džiovintų vaisių. Tai ne tik Velykų stalo puošmena, tai labai skanus desertas.


Velykų desertas "Pascha"


Pasiruošimo laikas
10 min.
Gaminimo laikas
15 min.
Visa trukmė
25 min.

Ingredientai:

 1.300 kg. riebios varškės

 300 gr. sviesto

 250 gr. grietinėlės

 200 gr. kondensuoto  pieno

 1/2 stiklinės cukraus

 1 stiklinė dž. spanguolių

 1 stiklinė  pistacijų riešutų

 šaukštas vanilės ekstrakto

 citrina

 

MAisto_klubas_all-WEB-Aelita.Jonaitiene-004-eac285570c0400baab21a56d71cbd449.jpg

Gaminimo eiga:

 Varškę pertrinti per sietelį, sudėti minkštą sviestą, cukrų, kondensuotą pieną, viską gerai išmaišyti. Išplakti grietinėlę ir palengva įmaišyti į varškės masę.

 Spanguoles nuplikyti ir pamerkti 5 stiklinę su romu.

 Į varškės masę sudėti nusausintas spanguoles ir riešutus, permaišyti sudėti į indą išklotą maistine plėvele ir statyti nakčiai į šaldytuvą.

 Atvėsintą išversti į didelę lėkštę ir patiekti.

 Skanaus.

Pastabos:

Galima naudoti mėgiamus dž. vaisius, ar riešutus, tik ryškesni įspudingiau atrodys.
Balsavo: 0
Komentarų 1194 Peržiūrėjo Share on Facebook Google+


Rekomenduojame skaityti