Atgal
Sekmadienis, vasario 14 d. 2016

Lietinių blynų tortas

lietinių blynų tortas
Nesudėtingas, įdomus ir net originalus Užgavėnių patiekalas.


Lietinių blynų tortas


Pasiruošimo laikas
15 min.
Gaminimo laikas
1 val.
Visa trukmė
1val. 15 min.

Ingredientai:

 

 Blynams:

 

 4 kiaušinių

 10 šaukštų miltų

 1 litro pieno

 3 šaukštų aliejaus

 cukraus pagal skonį 

 druskos

 

 Kremui:

 

 4 kiaušinių baltymų

350 gramų grietinėlės

 300 gramų maskarponės sūrio

 200 gramų cukraus pudros

 1 citrinos

 Druskos

 Cukraus 

 

 Papuošimui :

 

 Uogų

 Riešutų

DSC_3591_WEB-b3cda42b295737cc8763fa3e45e18ab1.jpg

Gaminimo eiga:

 Blynai:

 Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska.Suberkite miltus ir maišykite. Turi gautis tiršta tešla, todėl skiesti ją reikia vis  maišant šiltu pienu, taip pat įmaišykite 3 šaukštus aliejaus. Gerai išplakite ir kepkite lietinius.

 Kad neprisviltų blynai, galite keptuvę patrinti lašinių gabalėliu.

 

 Kremo gamyba:

 Pirmiausiai išsiplakite grietinėlę su cukraus pudra. Sumaišykite su maskarpones sūriu, įtarkuokite citrinos žievelę.

 

 Išplakite standžiai baltymus ir palengva įmaišykite į kremą.

 Sutepkite blynus kremu, papuoškite.

 Suteptą tortą palaikykite 6 valandas šaldytuve.

 Skanaus.

Balsavo: 0
Komentarų 828 Peržiūrėjo Share on Facebook Google+


Rekomenduojame skaityti