Atgal
Trečiadienis, vasario 3 d. 2016

Jogurtinis tortas

Jogurtinis tortas
Gaivus ir lengvas tortas, papuoštas mangų žele.


Jogurtinis tortas


Pasiruošimo laikas
40 min.
Gaminimo laikas
50 min.
Visa trukmė
1 val. 30

Ingredientai:

 

Biskvitui:

 4 kiaušinių

 80 gr. miltų  

 80 gr. cukraus

 

Kremui:

 500 ml. jogurto

 500 ml. grietinėlės

 150 gr. cukraus

 30 gr. želatinos

 100 ml. vandens

 

 Viršutiniam mango sluoksniui:

 Indelio konservuotų mango vaisių

 20 gr. želatinos

 40 ml. vandens

 

Maisto17-9da5e259390e22ab9b3a7daceb2d5d62.jpg

Gaminimo eiga:

 

Biskvitui:

 Baltymus atskirti nuo trynių. Atskirai išplakti baltymus iki standžių putų, po truputį suberiant pusę cukraus.

Trynius išplakti su likusiu cukrumi iki baltumo. Į trynius atsargiai įmaišyti persijotus miltus.

Į trynius iš lėto sudėti baltymus, maišyti su mediniu šauktu, keliant masę nuo dugno į viršų, kad neišeitų visas primaišytas oras iš baltymų.

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Į kepimo skardą supilti tešlą ir kepti 30 min. patikrinti mediniu pagaliuku, jei jį ištrauksite neaplipusį – biskvitas iškepė.

 

Kremui:

Želatiną užpilti vandeniu ir palikti, kad išbrinktų. Grietinėlę išplakti su cukrumi standžiai ir įmaišyti jogurtą. Želatiną ištirpinti ir atvėsinti iki kambario temperatūros, supilti į jogurto ir grietinėlės masę.  Atvėsusį biskvitą sulaistyti sirupu, ir apjuosti žiedu nuo torto formos, padėti ant lėkštės, kurioje bus patiekiama. Supilti kremą ir dėti į šaldytuvą 3-4 valandom, kad sustingtų.

 

Mango sluoksniui:

Sutrinti konservuotus mangus. Želatiną užpilti vandeniu, kad išbrinkų, ištirpinti, atvėsinti ir sumaišyti su mango tyre. Paruoštos masės dėti ant sustingusio torto kremo. Atvėsinti.

 

Skanaus.

 

Balsavo: 0
Komentarų 984 Peržiūrėjo Share on Facebook Google+


Rekomenduojame skaityti