Biskvitui:
6 kiaušiniai
140 g. miltų
60 g. krakmolo
150 g. cukraus
150 g. maltų graikinių riešutų
Sirupui:
150 ml. puodelio vandens
80 ml. puodelio cukraus
2 – 3 v. š. romo ar likerio
Kremui :
500 g. maskarponės sūrio
200 ml. riebios grietinėlės
250 g. virto kondensuoto pieno
Tortui papuošti :
200 g. virto kondensuoto pieno
200 ml riebios grietinėlės
smulkintų riešutų
Biskvitui: Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Išplakti baltymus, kol suputos, palaipsniui plakant suberti 75 g cukraus. Išplakti iki standumo.
Trynius išplakti su likusiu cukrumi iki purios baltos masės.
Miltus sumaišyti su krakmolu, persijoti, sumaišyti su maltais riešutais, suberti į trynius, dėti 1/3 baltymų ir atsargiai išmaišyti. Tada įmaišyti likusius baltymus.
Tešlą sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą 24 cm skersmens torto formą ir kepti 180° C įkaitintoje orkaitėje ~40 – 60 minučių. Iškepusį biskvitą ataušinti , perpjauti į tris dalis.
Sirupui vandenį užvirti su cukrumi. Nukelti nuo viryklės, ataušinti ir įmaišyti romą ar likerį. Juodųjų serbentų uogienę šiek tiek pašildyti ir pertrinti per sietelį, kad neliktų kauliukų ir odelių. Ataušinti.
Kremui maskarponę išmaišyti ir per kelis kartus įmaišyti virtą kondensuotą pieną. Grietinėlę išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į kremą. Biskvitus sulaistyti paruoštu sirupu ir pertepti kremu.
Tortą mažiausiai kelias valandas pašaldyti šaldytuve.
Tortui papuošti skirtą grietinėlę išplakti su virtu kondensuotu pienu. Aptepti tortą. Šonus papuošti riešutais.
Skanaus.