Midijų kriauklelės būna pačių įvairiausių spalvų – nuo tamsiai mėlynų iki auksiniu blizgesiu žibančių žalių. Tačiau specialiose midijų fermose paprastai auginamos tik tamsiai mėlynos ar juodos midijos, nes joms būdingas švelnus skonis, kartu ir sūrus, ir saldus. Midijoms būdingas ne tik švelnus skonis, bet ir nemažai naudingų ypatybių. Jose daug proteinų, mineralinių druskų, fosforo, geležies ir vitaminų А, В1, В2, В6, С. Anot dietologų, baltymų midijų mėsoje netgi daugiau nei labai vertinamoje veršienoje ar žuvyje.
Kiekvienas žvejys turi savo žuvienės receptą, kaip ir kiekvienas kulinaras.
Mano žuvienė šiek tiek modernesnė nei žvejo :)
Ar žinojote kuo žuvienė skiriasi nuo žuvies sriubos? Ekspertai pabrėžia, kad žuvienei negali būti naudojama jokia kitokia - tik šviežia žuvis. Jei verdama šaldyta, sūdyta ar kitaip konservuota žuvis, tai patiekalas iš tokios žuvies vadinasi žuvies sriuba.