Atgal
Sekmadienis, balandžio 17 d. 2016

Sveikas pavasari !

prieskoniai

Pavasario dvelksmas jau juntamas, plaučiai prisipildo saldaus oro, o mes dažniau šypsomės.

O geros nuotaikos priežastis daugeliui švieži vaisiai ir daržovės.

Na, o man pavasaris neįsivaizduojamas be šviežių prieskonių.

Grilio sezonas prasideda, šaltų sriubų, todėl be prieskonių čia būtų labai nuobodu.

Tradiciškai pavasario lėkštėse pirmieji sugula ridikėliai, svogūnų laiškai, salotos, krapai, pirmieji rugštynių lapai pilni skonio ir vitaminų.

Žinoma jau dabar šių daržovių galima nusipirkti kone ištisus metus, tačiau salotos pavasarį visiškai kitokio skonio traškios, sultingos, pilnos skonio ir vitaminų, tad mėgaukitės, nes šiuo metu jos pačios skaniausios.

Užsiauginti daržovių galima ir ant palangės. Juk pamenate, kad dar mokykloje mus mokė kaip į stiklainį su vandeniu įkišus svogūną išauga šviežiausi ir aromatingiausi svogūno laiškai?!

Nepamirškime ir prieskoninių žolelių. Šviežios žolelės labai pagerina maisto skonį.

Rozmarinas puikiai tiks net sausainių gamybai, mėtų galite įberti į kepamus varškėčius.

Čiobreliais pagardinsite marinatą skirtą kepti mėsai ant griliaus, bazilikai nuostabiam pesto padažui, gelsvės įberkite į sriubas, nustebsite kokį skonį išgausite.

Na o tikrieji daržovių skoniai atsiskleidžia kuo paprastesnėse salotose, tiesiog į lėkštę prisidėjus daržovių, pagardinus jas druska, pipirais ir šlakeliu alyvuogių aliejumi, jei yra noro prašau ir grietine :)

 

Balsavo: 0
Komentarų 1923 Peržiūrėjo Share on Facebook Google+


Rekomenduojame skaityti