Labai prabangaus skonio, tikra šokoladinė palaima mėgstantiems šokoladą. Sodraus skonio tortas ,
kurio kiekvienas gabalėlis priverčia užsimerkti. Pagaminti nėra labai sudėtinga.
Biskvitui:
250 gramų kambario temperatūros sviesto
440 gramų cukraus
4 didelių, kambario temperatūros kiaušinių
400 gramų miltų
80 gramų kakavos
2,5 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. druskos
4 v.š. tirpios kavos (ištirpinti 3 v.š karšto vandens)
350 ml. pieno
vanilės ekstrakto
Kremui:
500 gr. mascarpone sūrio
400 gr. Rududu
2 v.š. kavos likerio, brendžio ar romo
Sirupui:
300 ml. paruoštos stiprios kavos
150 gr. cukraus
50 – 100 ml. brendžio
Biskvito kepimas.
Kepami du biskvitai, jiems atvėsus, perpjauname pusiau.
Sumaišom dubenyje miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Viską kruopščiai išmaišius, kelis kartus persijojame, kad į mišinį patektų kuo daugiau oro. Kitame dubenyje išplakam sviestą su cukrum. Galima mikseriu, svarbu, kad sviestas būtų kambario temperatūros. Po vieną, plakant įmušame kiaušinius. Jie taipogi turi būti kambario temperatūros. Plakame ne mažiau 5 minučių. Atskirai indelyje ištirpintą tirpią kavą su karštu vandeniu, supilame į pieną, įdedame vanilę ir viską gerai išmaišome. Tuomet, neskubant, po truputį į kiaušinio ir sviesto plakinį pilame pusę miltų ir kruopščiai šaukštu išmaišome. Supilame pieno ir kavos mišinuką ir taip pat, atsargiai viską gerai išmaišome. Pilame dalimis likusius miltus ir neskubėdami, atsargiai išmaišome. Pasiruošiame 26 cm. skersmens formą, išklojame dugną kepimo popieriumi ir pilame pusę paruoštos biskvito tešlos ir kepame 160 – 170 C įkaitintoje orkaitėje apie 40 – 50 minučių. Prieš perpjaunant biskvitus, juos gerai atvėsinam.
Sirupas.
Paruošiam stiprią kavą. Galima iš maltos, ir iš tirpios kavos. Aš užplykiau stiprią, natūralią kavą ir ją perkošiau. Kavą supilam į nediduką puodą, suberiame cukrų užvirinam ir kaitiname ant mažos ugnies apie 15 – 20 minučių, kol skysčio sumažės pusiau. Tuomet supilame brendį ar romą ir nukeliame nuo ugnies. Paliekame atvėsti.
Kremas.
Mascarpone sūrį, rududu ir brendį dedame į didesnį dubenį ir šaukšo arba mikserio pagalba gerai išplakame iki vientisos masės.
Torto sluoksniavimas.
Atvėsusius biskvitus perpjauname į du vienodus lakštus (iš viso 4 lakštai). Dedame pirmą lakštą ir suvilgome paruoštu kavos ir brendžio sirupu. Tai padariau konditerinio teptuko pagalba. Tuomet tolygiai paskirstome 3 – 4 šaukštus kremo. Vienas po kito, tokiu pat būdu, surenkame visus lakštus. Torto viršų bei šonus sutepame likusiu kremu.
Palaikome bent parą šaldytuve.
Skanaus.