Atgal
Sekmadienis, kovo 20 d. 2016

Šokoladinis tortas "Karalius"

Šokoladinis tortas Karalius

Labai prabangaus skonio, tikra šokoladinė palaima mėgstantiems šokoladą. Sodraus skonio tortas ,

kurio kiekvienas gabalėlis priverčia užsimerkti. Pagaminti nėra labai sudėtinga.



Šokoladinis tortas "Karalius"


Pasiruošimo laikas
30 min.
Gaminimo laikas
1 val.
Visa trukmė
1 val. 30 min.

Ingredientai:

Biskvitui:

250 gramų kambario temperatūros sviesto

440 gramų cukraus

4 didelių, kambario temperatūros kiaušinių

400 gramų miltų

80 gramų kakavos

2,5 a.š. kepimo miltelių

0,5 a.š. druskos

4 v.š. tirpios kavos (ištirpinti 3 v.š karšto vandens)

350 ml. pieno

vanilės ekstrakto

 

Kremui:

500 gr. mascarpone sūrio

400 gr. Rududu

2 v.š. kavos likerio, brendžio ar romo

 

Sirupui:

300 ml. paruoštos stiprios kavos

150 gr. cukraus

50 – 100 ml. brendžio

Maisto.Klubas.2014-09-25.026.WEB.Logo-81e31315b97db14d7dc86fd882016013.jpg

Gaminimo eiga:

 Biskvito kepimas.

Kepami du biskvitai, jiems atvėsus, perpjauname pusiau.

Sumaišom dubenyje miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Viską kruopščiai išmaišius, kelis kartus persijojame, kad į mišinį patektų kuo daugiau oro. Kitame dubenyje išplakam sviestą su cukrum. Galima mikseriu, svarbu, kad sviestas būtų kambario temperatūros. Po vieną, plakant įmušame kiaušinius. Jie taipogi turi būti kambario temperatūros. Plakame ne mažiau 5 minučių. Atskirai indelyje ištirpintą tirpią kavą su karštu vandeniu, supilame į pieną, įdedame vanilę ir viską gerai išmaišome. Tuomet, neskubant, po truputį į kiaušinio ir sviesto plakinį pilame pusę miltų ir kruopščiai šaukštu išmaišome. Supilame pieno ir kavos mišinuką ir taip pat, atsargiai viską gerai išmaišome. Pilame dalimis likusius miltus ir neskubėdami, atsargiai išmaišome.  Pasiruošiame 26 cm. skersmens formą, išklojame dugną kepimo popieriumi   ir pilame pusę paruoštos biskvito tešlos ir kepame 160 – 170 C įkaitintoje orkaitėje apie 40 – 50 minučių. Prieš perpjaunant biskvitus, juos gerai atvėsinam.

 

Sirupas.

Paruošiam stiprią kavą. Galima iš maltos, ir iš tirpios kavos. Aš užplykiau stiprią, natūralią kavą ir ją perkošiau. Kavą supilam į nediduką puodą, suberiame cukrų užvirinam ir kaitiname ant mažos ugnies apie 15 – 20 minučių, kol skysčio sumažės pusiau. Tuomet supilame brendį ar romą ir nukeliame nuo ugnies. Paliekame atvėsti.

 

Kremas.

Mascarpone sūrį, rududu ir brendį dedame į didesnį dubenį ir šaukšo arba mikserio pagalba gerai išplakame iki vientisos masės.

 

Torto sluoksniavimas.

Atvėsusius biskvitus perpjauname į du vienodus lakštus (iš viso 4 lakštai). Dedame pirmą lakštą ir suvilgome paruoštu kavos ir brendžio sirupu. Tai padariau konditerinio teptuko pagalba. Tuomet tolygiai paskirstome 3 – 4 šaukštus kremo. Vienas po kito, tokiu pat būdu, surenkame visus lakštus. Torto viršų bei šonus sutepame likusiu kremu.

 

Palaikome bent parą šaldytuve.

Skanaus.

 

Pastabos:

Recepto šaltinis: čia.
Balsavo: 0
Komentarų 1324 Peržiūrėjo Share on Facebook Google+


Rekomenduojame skaityti