Dar kitaip vadinama "Tarator".
Dažniausiai valgoma šiltuoju metų laiku. Bulgarijoje ši šaltsriubė dažniausiai tiekiama kaip pirmasis patiekalas. Visuomet „tartor“ patiekiama šalta. Paruošus sriubą, ji kelias valandas šaldoma šaldytuve.
Jei už lango itin karšta, prieš patiekiant į sriubą įmetami keli ledo kubeliai ar sauja smulkinto ledo.
500 gr. kefyro
40 gr. alyvuogių aliejaus
200 gr. agurkų
100 gr. ridikėlių
40 gr. graikiškų riešutų
2 skiltelės česnako
krapų
petražolių
druskos, pipirų
Agurkus ir ridikėlius supjaustykite kubeliais, susmulkinkite nuplikytus riešutus ir česnaką.
Supilkite kefyrą ir aliejų, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, sumaišykite, pabarstykite žaluma.
Valgykite šaltą.