Atgal
Šeštadienis, balandžio 2 d. 2016

Šalta bulgariška sriuba

šalta bulgariška sriuba

Dar kitaip vadinama "Tarator".

Dažniausiai valgoma šiltuoju metų laiku. Bulgarijoje ši šaltsriubė dažniausiai tiekiama kaip pirmasis patiekalas. Visuomet „tartor“ patiekiama šalta. Paruošus sriubą, ji kelias valandas šaldoma šaldytuve.

Jei už lango itin karšta, prieš patiekiant į sriubą įmetami keli ledo kubeliai ar sauja smulkinto ledo.



Šalta bulgariška sriuba


Pasiruošimo laikas
10 min.
Gaminimo laikas
10 min.
Visa trukmė
20 min.

Ingredientai:

500 gr. kefyro

40 gr. alyvuogių aliejaus

200 gr. agurkų

100 gr. ridikėlių

40 gr. graikiškų riešutų

2 skiltelės česnako

krapų

petražolių

druskos, pipirų

 

 

2015-06-30_Maisto_Klubas_LogoC_WEB_Artiom.Istuganov_019-b69c60bb786f7a816d3e798fe5939f45.jpg

Gaminimo eiga:

Agurkus ir ridikėlius supjaustykite kubeliais, susmulkinkite nuplikytus riešutus ir česnaką.

Supilkite kefyrą ir aliejų, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, sumaišykite, pabarstykite žaluma.

Valgykite šaltą.

 

Balsavo: 0
Komentarų 1627 Peržiūrėjo Share on Facebook Google+
Žymės:


Rekomenduojame skaityti