Atgal
Antradienis, balandžio 19 d. 2016

Salotos su kuskusu ir krevetėmis

salotos su kuskusu

Paruoštas kuskusas turi išlikti birus.

Tai yra Šiaurės Afrikos šalių - Maroko, Tuniso, Alžyro - nacionalinis valgis.

 Kruopų nereikia virti, tik užplikyti. Tai yra geras privalumas, kai reikia ką nors skanaus paruošti greitai ir be jokių pastangų.

 



Salotos su kuskusu ir krevetėmis


Pasiruošimo laikas
30 min.
Gaminimo laikas
5 min.
Visa trukmė
35 min.

Ingredientai:

 

300 ml vandens

150 g. kuskuso

6 šaukštai alyvuogių aliejaus

200 g krevečių

3 skilteles česnako (nulupti ir lengvai susmulkinti)

Lazdelė imbiero

200 g vyšninių pomidorų

1 agurko

2 citrinų sultys

Kalendra

Druska ir šviežiai maltų pipirų pagal skonį

2016-03-16_Maisto_Klubas_Print_Logo3_007-949bbbc26d97228a576da4d0755eab4e.jpg

Gaminimo eiga:

Verdančiu vandeniu užpilti kuskuso kruopas, įpilti kelis šaukštus aliejaus ir uždengus palaikykite 10 min.

Į keptuve pilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite česnaką, tarkuotą imbierą permaišykite ir sudėkite krevetes, apkepkite ne ilgiau nei 3-4 minutes.

Kai kuskusas išbrinksta sudėti smulkintas krevetes (pasilikti kelia papuošimui) , jei kuskusas labai tirštas įmaišykite kelis šaukštus alyvuogių aliejaus ir  vienos citrinos sulčių.

Nulupkite agurką, išimkite sėklas ir supjaustykite išilgai. Vyšninius pomidorus perpjaukite perpus ir sudėkite  kartu su agurkais į kuskusą. Įmaišykite kapotų kalendrų, pagardinkite druska ir pipirais.

Sudėkite į indą, papuoškite krevetėmis. Leiskite pastovėti, bent 15 min., kad įsigertų skoniai.

Skanaus.

Balsavo: 6
Komentarų 3309 Peržiūrėjo Share on Facebook Google+


Rekomenduojame skaityti