Paruoštas kuskusas turi išlikti birus.
Tai yra Šiaurės Afrikos šalių - Maroko, Tuniso, Alžyro - nacionalinis valgis.
Kruopų nereikia virti, tik užplikyti. Tai yra geras privalumas, kai reikia ką nors skanaus paruošti greitai ir be jokių pastangų.
300 ml vandens
150 g. kuskuso
6 šaukštai alyvuogių aliejaus
200 g krevečių
3 skilteles česnako (nulupti ir lengvai susmulkinti)
Lazdelė imbiero
200 g vyšninių pomidorų
1 agurko
2 citrinų sultys
Kalendra
Druska ir šviežiai maltų pipirų pagal skonį
Verdančiu vandeniu užpilti kuskuso kruopas, įpilti kelis šaukštus aliejaus ir uždengus palaikykite 10 min.
Į keptuve pilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite česnaką, tarkuotą imbierą permaišykite ir sudėkite krevetes, apkepkite ne ilgiau nei 3-4 minutes.
Kai kuskusas išbrinksta sudėti smulkintas krevetes (pasilikti kelia papuošimui) , jei kuskusas labai tirštas įmaišykite kelis šaukštus alyvuogių aliejaus ir vienos citrinos sulčių.
Nulupkite agurką, išimkite sėklas ir supjaustykite išilgai. Vyšninius pomidorus perpjaukite perpus ir sudėkite kartu su agurkais į kuskusą. Įmaišykite kapotų kalendrų, pagardinkite druska ir pipirais.
Sudėkite į indą, papuoškite krevetėmis. Leiskite pastovėti, bent 15 min., kad įsigertų skoniai.
Skanaus.