Romanečių salotų
Saliero stiebo 3 lazdelės
2 Obuoliai
300 gr. vištienos file
Dz. Spanguolių saujelė
150 gr. vynuogių
Mel. Svogūnas
Citrinos sultys
Majonezas
Vištieną supjaustyti smulkiais kubeliais, pagardinti mėgiamais prieskoniais, ar tik druska ir pipirais ir apkepti kelias minutes ant aliejaus keptuvėje. Atvėsinti.
Susmulkinti obuolius, apšlakstyti citrina, kad nepatamsėtų, iš vynuogių išimti kauliukus, susmulkinti kubeliais salierą, svogūną.
Dž. spanguoles užmerkti vandenyje, kad išbrinktų, ir nusausinus dėti į dubenį su visais produktais.
Pagardinti salotas druska, pipirais, ir sumaišyti su majonezu.
Ypač tinka patiekti vasarą, gamtoje, salotų lapuose, kai nereikia nei lėkščių naudoti nei įrankių, tiesiog imi salotos lapą su salotom ir valgai.