Atgal
Sekmadienis, liepos 3 d. 2016

Naminiai burgeriai

Tomas Ragauskas, Maisto klubo vyrai virtuvėje rubrikos šefas, praūžusiame Burger fiesta renginyje, išdalino iki 500 mėsainių. Visi grįždavo paklausti recepto. Ir jokios čia nėra paslapties, norite recepto -prašom :) Vasaros sezonas tik įsibegėja, tad vienas patogesnių maistų į gamtą, kai nereikia nei peilių nei šakučių.


Naminiai burgeriai


Ingredientai:

Marinuoti raudonieji svogūnai:

Dideli raudonieji svogūnai 2 vnt.

Šviežiai grūsti juodieji pipirai ¼ šaukštelio

Keletas lauro lapų

Maltas kuminas (indiškas kmynas) ¼ šaukštelio

Mažas žiūpsnelis malto muskato

Mažas žiūpsnelis džiovintų čiobrelių

Druskos ½ šaukštelio

Nepilnas puodelis obuolių acto

 

Prieskonių mišinys mėsainių mėsos paplotėliams:

Druska 1 šaukštas

Šviežiai grūsti juodieji pipirai ¼ arbatinio šaukštelio

Šviežių bazilikų šakelė

Šviežio raudonėlio maža šakelė

Džiovinti česnakai ¼ arbatinio šaukštelio

Džiovinti svogūnai ¼ arbatinio šaukštelio

Garstyčių grūdeliai ¼ arbatinio šaukštelio

Saldi malta paprika ½ arbatinio šaukštelio

Šviežių petražolių šakelė

Rudasis cukrus ¼ arbatinio šaukštelio

Jei mėgstate aštresnį skonį – žiūpsnelis maltų aitriųjų paprikų

Vienam mėsos paplotėliui naudokite :

100g maltos jautienos ir 20-30g šviežių kiaulienos dešrelių mėsos.

 

 Viskio – šoninės džemas :

Šoninė 250-300 g

Svogūnai 1 didelis

Česnakai 3 skiltelės

Rudasis cukrus 3-4 šaukštai

Balzaminis actas 3 šaukštai

Viskis ¼ puodelio

Garstyčių grūdeliai 1 šaukštelis

Vanduo ¼ puodelio

Druskos pagal poreikį.

 

 Naminis bbq padažas :

1 puodelis “Daumantų Karališkas” pomidorų padažas su pomidorų gabaliukais

Garstyčios grūdėtosios 2 šaukšteliai

Balzaminis actas 2 šaukštai

Vorčesterio padažas 1 šaukštas

Česnakai tarkuoti 1-2 skiltelės

Rūkytos paprikos miltelių žiūpsnelis

 

 

2016-05-28_Burgerfiesta_WEB-132-91b197a3a3c13259352e3e0c82b90662.jpg
Balsavo: 1
Komentarų 1544 Peržiūrėjo Share on Facebook Google+


Rekomenduojame skaityti