Atgal
Ketvirtadienis, kovo 24 d. 2016

Marinuota lašiša

lašiša stiklainyje
Velykoms jau galite šiandien pasiruošti marinuotos lašišos. Taip sutaupysite laiko ruošdami patiekalus paskutinę dieną Velykų stalui ir turėsite tikrai burnoje tirpstančią lašišą su mažomis bulvytėmis, kuri ant stalo atrodys labai įdomiai ir efektingai.


Marinuota lašiša


Pasiruošimo laikas
15 min.
Gaminimo laikas
15 min.
Visa trukmė
30 min.

Ingredientai:

500 g šviežios lašišos

2 v.š. rupios druskos

1 v.š. medaus

1 v.š. kalendros sėklų

1 v.š. pipirų

4 lauro lapų

kelių šviežio čiobrelio šakelių

2 morkų

2 raudonųjų svogūnų

mažų virtų bulvyčių

Galite įdėti alyvuogių ar citrinų griežinėlių

Aliejaus

MK_logo_-_15-012bad7517e67871fb24acd04a8014c4.jpg

Gaminimo eiga:

Išvalyti, nukaulinti lašišą ir supjaustyti 1cm storio juostelėmis.

Druską susimaišyti su medumi ištepti lašišą ir sudėti keliais sluoksniais, sandariai uždaryti ir statyti iki 18 val. į šaldytuvą.

Kitą dieną žuvį gerai nuplauti po šaltu vandeniu. Morkas bei svogūnus susipjausyti plonais griežinėliais.

Sudėti į stiklainius, užpilti aliejumi, kol šis viską padengs. Kiek pakratyti ar paspausti, kad neliktų tuščių oro tarpų. Uždaryti ir padėti šaltai bent pusei paros.

Galima laikyti apie savaitę laiko.

 

 

Pastabos:

Už idėją dėkoju www.aguonele.blogspot.lt
Balsavo: 0
Komentarų 1144 Peržiūrėjo Share on Facebook Google+


Rekomenduojame skaityti