500 g šviežios lašišos
2 v.š. rupios druskos
1 v.š. medaus
1 v.š. kalendros sėklų
1 v.š. pipirų
4 lauro lapų
kelių šviežio čiobrelio šakelių
2 morkų
2 raudonųjų svogūnų
mažų virtų bulvyčių
Galite įdėti alyvuogių ar citrinų griežinėlių
Aliejaus
Išvalyti, nukaulinti lašišą ir supjaustyti 1cm storio juostelėmis.
Druską susimaišyti su medumi ištepti lašišą ir sudėti keliais sluoksniais, sandariai uždaryti ir statyti iki 18 val. į šaldytuvą.
Kitą dieną žuvį gerai nuplauti po šaltu vandeniu. Morkas bei svogūnus susipjausyti plonais griežinėliais.
Sudėti į stiklainius, užpilti aliejumi, kol šis viską padengs. Kiek pakratyti ar paspausti, kad neliktų tuščių oro tarpų. Uždaryti ir padėti šaltai bent pusei paros.
Galima laikyti apie savaitę laiko.