Ir kaip geriausiai nustebinti savo anytą, palikti ją be žado ?:)))
O gi atsivežti prie arbatos tortą, ir ne bet kokį, o marčios :))
Tortas kažkuo primena medutį. Labai labai skanus.
Tešlai : (15 plonų papločių)
125g sviesto
90g cukraus pudros
1 didelis kiaušinis
1 kiaušinio trynys
125 ml grietinės
žiupsnelis druskos
pusę arbatinio šaukštelio sodos
Vanilinio cukraus (1 pakuotė)
400 g kvietinių miltų.
Kremas :
1200 ml plaktos grietinėlės 36%
400 g mascarpone sūrio
200 gr. Cukraus pudros
1 citrinos šviežiai spaustų sulčių
16 g vanilinio cukraus (1 pakelis)
Lakštams:
Visi produktai turi būti kambario temperatūros. Grietinę sumaišyti su soda, palikite ilsėtis, tai dvigubai padidins grietinės apimtį). Sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų išplakti iki purumo. Įdėti kiaušinį, tada kiaušinio trynį, nesustojant plakti. Pridėti grietinės su soda mišinį, tada miltų, druskos ir užminkykite tešlą.. Turėtų būti minkšta ir elastinga tešla. Tolygiai paskirstyti į 15 dalių, apie 57 g kiekvienam.
Tešlą kočioti ant kepimo popieriaus itin plonai. 22-24cm. skersmens formai. Kepkite 190 ° C temperatūroje apie 10 - 15 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Leiskite atvėsti.
Kremui:
Išplakite grietinėlę su cukraus pudra, įmaišykite mascarpone sūrį, įspauskite citrinos sultis ir įtarkuokite žievelę. Pertepkite kiekvieną lakštą kremu, šonus papuoškite riešutais ar trupiniais.
Skanaus.