Atgal
Ketvirtadienis, kovo 24 d. 2016

Marčios tortas

marčios tortas

Ir kaip geriausiai nustebinti savo anytą, palikti ją be žado ?:)))

O gi atsivežti prie arbatos tortą, ir ne bet kokį, o marčios :))

Tortas kažkuo primena medutį. Labai labai skanus.



Marčios tortas


Pasiruošimo laikas
30 min.
Gaminimo laikas
1 val.
Visa trukmė
1 val. 30

Ingredientai:

 

Tešlai : (15 plonų papločių)

 

 

125g sviesto

90g cukraus pudros

1 didelis kiaušinis

1 kiaušinio trynys

125 ml grietinės

žiupsnelis druskos

pusę arbatinio šaukštelio sodos

Vanilinio cukraus (1 pakuotė)

400 g kvietinių miltų.

 

Kremas :

 

1200 ml plaktos grietinėlės 36%

400 g mascarpone sūrio

200 gr. Cukraus pudros

1 citrinos šviežiai spaustų sulčių

16 g vanilinio cukraus (1 pakelis)

Maisto_Klubas_2015-12-02_WEB_019-Artiom.Istuganov-5dd9840fe33a66dd386224a64a470c95.jpg

Gaminimo eiga:

Lakštams:

Visi produktai turi būti kambario temperatūros. Grietinę sumaišyti su soda, palikite ilsėtis, tai dvigubai padidins grietinės apimtį). Sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų išplakti iki purumo. Įdėti kiaušinį, tada kiaušinio trynį, nesustojant plakti. Pridėti grietinės su soda mišinį, tada miltų, druskos ir užminkykite tešlą.. Turėtų būti minkšta ir elastinga tešla. Tolygiai paskirstyti į 15 dalių, apie 57 g kiekvienam.

Tešlą kočioti ant kepimo popieriaus itin plonai. 22-24cm. skersmens formai. Kepkite 190 ° C temperatūroje apie 10 - 15 minučių iki auksinės rudos spalvos.

Leiskite atvėsti.

 

Kremui:

Išplakite grietinėlę su cukraus pudra, įmaišykite mascarpone sūrį, įspauskite citrinos sultis ir įtarkuokite žievelę. Pertepkite kiekvieną lakštą kremu, šonus papuoškite riešutais ar trupiniais.

Skanaus.

 

Balsavo: 6
Komentarų 2314 Peržiūrėjo Share on Facebook Google+


Rekomenduojame skaityti