Granola - sveikas ir maistingas patiekalas, desrtas.
Ji gali būti traški arba tąsi, priklausomai nuo paruošimo būdo ir nuo to, kaip labiau mėgstate. Jei norite ne traškios, o tąsesnės granolos, kepdami nemaišykite.
Šis patiekalas paruošiamas greitai ir nesunkiai. O greitai paruošus, galima ilgai naudoti – savaitgalį galite pasiruošti pusryčių visai ateinančiai savaitei.
300 gr. avižinių dribsnių
150 gr. moliūgo sėklų
100 gr. smulkintų žemės riešutų
100 gr. šokolado drožlių
100 gr. saulėgrąžų
8 šaukštai skysto medaus
3-4 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus
Visus sausus produktus išskyrus šokolado drožles sumaišykite ir sudėkite į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi, apšlakstykite aliejumi ir medumi, permaišykite.
Dėkite į įkaitintą 170 C. orkaitę ir kepkite apie 30 min. (porą kartų reikėtų skardą ištraukti ir viską permaišyti).Kai matysite, kad granola tapo biri ir traški, ištraukite skardą ir atvėsinkite. Kai pilnai granola atvės, įmaišykite šokolado drožles ( ar dž. vaisius pagal jūsų pasirinkimą).
Sudėkite į sandarų indą. Prieš patiekiant į stiklinę sluoksniuokite granola, jogurtą, vaisius.
Skanaus :)