Atgal
Pirmadienis, spalio 3 d. 2016

Gnocchi su grybais

gnocchi su grybais

Gnocchi itališkas patiekalas labia panašus į mūsų bulvių kukulius.

Todėl lietuvių kalbos specialistai siūlo vadinti juos kukuliais. Paprasčiausias pagardas šiam patiekalui – tarkuotas parmezanas, tirpintas sviestas, truputis šviežiai maltų juodųjų pipirų arba tik šlakelis alyvuogių aliejaus.

Prasidėjus grybų sezonui, su grietinėle idealu.



Gnocchi su grybais


Pasiruošimo laikas
15 min.
Gaminimo laikas
15 min.
Visa trukmė
30 min.

Ingredientai:

 

500 gr. gnocchi

100 gr. sviesto

2 svogūnai

300 gr. Grybų (galima naudoti ir pievagrybius ar voveraites, aš turėjau šilkbaravykių)

5-7 skiltelės česnako

100 gr. Permazano

200 gr. Grietinėlės

100 ml. balto sauso vyno

Muskato

Druskos

Pipirų

Maisto_Klubas_2016-09-07_WEB_Logo2_035-Artiom.Istuganov-b35c624138720b853614b9b677a64673.jpg

Gaminimo eiga:

Gnocchi išvirti pasūdytame vandenyje, nepervirti, iškilus į paviršių virti 3-4 min.

Nukošti, perplauti po tekančiu vandeniu.

Keptuvėje ištirpinti sviestą, apkepti kubeliais pjaustytu svogūnus, suberti česnako galvutes, apskrudinti, suberti (jei reikia apvirtus )grybus , pagardinti druska, pipirais apkepti.

Suberti gnocchi kukulius, šiek tiek pakepus supilti vyną, grietinėlę ir permaišius patroškinti 10-15 min. Suberti smulkiai tarkuotą permazano sūrį.

Skanaus.

Balsavo: 0
Komentarų 1177 Peržiūrėjo Share on Facebook Google+


Rekomenduojame skaityti