Atgal
Šeštadienis, kovo 19 d. 2016

Gaspačo

gaspačo

Šalta pomidorų ir kitų daržovių sriuba (gazpacho) kilusi iš Ispanijos Andalūzijos regiono.

Panašios sriubos paplitusios visoje Ispanijoje ir Portugalijoje. Populiariausios jos karštais vasaros mėnesiais.



Gaspačo


Pasiruošimo laikas
15 min.
Gaminimo laikas
20 min.
Visa trukmė
35 min.

Ingredientai:

 1 kg prisirpusių pomidorų

 3 baltos duonos riekelės

 1 didelis agurkas

 1 raudona paprika

Pusė  čili pipiro

1 didelis svogūnas

4 česnako skiltelės

citrina

150 g gero alyvuogių aliejaus

Šaukštas vyno acto

druska

sauja bazilikų

petražolių arba kitokių žalumynų

Maisto_Klubas_2014-08-05_WEB_Logo_002-f736082f4ea41198ad004974e72c0cfa.jpg

Gaminimo eiga:

Pomidorus nuplauname, nublanširuojame, išpjauname kotelius, supjaustome į pjaustyklę telpančiomis dalimis.

Iš paprikų pašaliname sėklas ir supjaustome.

Agurką nulupame ir pašaliname sėklas.

Nulupame svogūną ir česnaką.

Duoną pamirkome vandenyje arba padedame po pomidorais, ten sudrėks nuo jų sulčių. Viską sutriname trintuvu ar kombainu, pilame aliejų, įspaudžiame citriną, pagal skonį pilame acto, beriame druskos.

 

Skanaus.

Balsavo: 0
Komentarų 806 Peržiūrėjo Share on Facebook Google+
Žymės:


Rekomenduojame skaityti