Man šis pyragas šaltas skanesnis negu karštas, bet galima valgyti ir kaip karštą patiekalą.
Iš šios masės galite iškepti keksiukus, kad atrodytu puošniau. Improvizuokite, bet būtinai išbandykite :)
2 vienetai vištų šlaunelių (nedidelių, virtų)
morka
svogūnas
4 šaukštai grietinės
2 skiltelės česnako
krapų
pipirų
druskos
aliejaus kepimui
*Tešlai
500 gr. gramų cukinijų
3 kiaušinių
140 gr. miltų
100 gr. sūrio (tarkuoto)
svogūnas
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštelis kepimo miltelių
šiek tiek druskos
1.Nuo vištos šlaunelių nuimti mėsą ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Morką nuskusti, sutarkuoti burokine tarka, svogūną, česnaką nulupti, supjaustyti ir viską trumpai apkepti keptuvėje, kol suminkštės. Įdėti grietinę, prieskonius, išmaišyti ir nuimti nuo viryklės. Suberti smulkintus krapus, sudėti supjaustytą vištieną ir palikti atvėsti.
2.Tešlai cukinijas sutarkuoti burokokine tarka, lengvai rankomis nuspausti nereikalingą skystį. Įmušti kiaušinius, įpilti aliejų, sudėti susmulkintą svogūną, tarkuotą sūrį, suberti prieskonius, žoleles ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Sudėti apkeptą vištienos masę, viską gerai išmaišyti.
3.Į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, sudėti tešlą. Kepti 180 C orkaitėje apie 40 - 45 minutes.
Skanaus :)