Atgal
Pirmadienis, rugsėjo 26 d. 2016

Cukinijų keksas

cukinijų keksas
Jei atvirai, esu kepus gal trijų skirtingų receptų keksus su cukinijomis. Bet šis buvo pripažintas didžiulio būrio ragautojų, tikrai iš paprastų produktų kepinys, kurio gabalėlis taip sušildo ir papildo skaniausių prisiminimų akimirkas. Todėl netingėkite sugaišti šiek tiek virtuvėje, bet būsite pripažinti nuostabiausiais kepėjais :)


Cukinijų keksas


Pasiruošimo laikas
10 min.
Gaminimo laikas
40 min.
Visa trukmė
50 min.

Ingredientai:

Puodelis 237ml.

 

2 puodeliai  miltų

arb. šaukštelis sodos

0.5 arb. šaukštelio kepimo miltelių

žiupsnelis druskos

muskato

cinamono

2 kiaušiniai

puodelis rudojo cukraus

puodelis aliejaus

2 puodeliai tarkuotos cukinijos

 

Maisto_Klubas_2016-09-07_WEB_Logo2_009-Artiom.Istuganov-10f0c4199476bc3ed3b7e3eeb4f4413c.jpg

Gaminimo eiga:

Sutarkuoti per burokinę tarka cukiniją. 

Miltus sumaišyti su soda, kepimo milteliais, druska, cinamonu, muskatu. Kiaušinius išplakti su cukrumi, supilti aliejų, sumaišyti su miltais ir įmaišyti cukiniją, viską gerai permaišius, sudėti tešlą į kepimo formą ir kepti 180C. 40 min.

Atvėsinti.

Skanaus.

 

Pastabos:

Galima papuošti šokoladu, riešutais. Aš dariau maskarpones kremą kurį gaminau iš :

150 gr. maskarpone kremo

pusė citrinos

šaukštas cukraus pudros.

Į maskarponę kremą, suberti cukraus pudrą, viską išsukti palengva mediniu šaukštu, įtarkuoti citrinos žievelę, įspausti sultis. Aptepti atvėsusį keksą ir papuošti uogomis.

Balsavo: 1
Komentarų 1810 Peržiūrėjo Share on Facebook Google+


Rekomenduojame skaityti