Tešlai:
500 ml. pieno
25 gr. šviežių mielių
150 ml. cukraus
800 - 1000 ml. miltų
150 gr. sviesto
1 a. š. druskos
Įdarui:
3 v. š. minkšto sviesto
aguonų
medaus
Aptepimui:
Kiaušinio trynys
šaukštas aliejaus
Ištirpinti mieles šiltame piene.
Suberti cukrų, druską. Persijoti į tešlą pusę miltų. Išmaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti minkštą sviestą.
Užminkyti tešlą (minkyti ne mažiau kaip 10 min.), uždengti ir šiltai kildinti 30 – 40 min., kol pakils dvigubai.
Padalinti tešlą į dvi dalis. Kiekvieną dalį iškočioti į 50 – 40 cm dydžio 0,5 – 1 cm storio keturkampį. Ištepti minkštu sviestu, medum ir apibarstyti aguonomis, galima cinamonu. Suvynioti tešlą kaip vyniotinį ir supjaustyti 3 – 4 cm pločio gabaliukais.
Iškloti skardą kepimo popieriumi, sudėti bandeles, patepti išplaktu kiaušiniu ir pabarstyti cukrumi. Kepti iki 200C. įkaitintoje orkaitėje 10 – 15 min.
Skanaus.