Atgal
Sekmadienis, kovo 20 d. 2016

Cinamoninė bandelių duona

Cinamoninė bandelių duona
Įspūdinga tiek savo išvaizda, tiek skoniu ir aromatu. Kiekvienas galės nesunkiai atsilaužti po norimą gabalėlį bandelės.


Cinamoninė bandelių duona


Pasiruošimo laikas
10 min.
Gaminimo laikas
30 min.
Visa trukmė
40 min.

Ingredientai:

Tešlai:

500 ml. pieno

25 gr. šviežių mielių

150 ml. cukraus

800 - 1000 ml. miltų

150 gr. sviesto

1 a. š. druskos

 

Įdarui:

3 v. š. minkšto sviesto

aguonų

medaus

 

Aptepimui:

Kiaušinio trynys

šaukštas aliejaus

 

Maisto.Klubas.2014-09-25.005.WEB.Logo-d06795f0dfb5218d914a450132872234.jpg

Gaminimo eiga:

Ištirpinti mieles šiltame piene.

Suberti cukrų, druską. Persijoti į tešlą pusę miltų. Išmaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti minkštą sviestą.

Užminkyti tešlą (minkyti ne mažiau kaip 10 min.), uždengti ir šiltai kildinti 30 – 40 min., kol pakils dvigubai.

Padalinti tešlą į dvi dalis. Kiekvieną dalį iškočioti į 50 – 40 cm dydžio 0,5 – 1 cm storio keturkampį. Ištepti minkštu sviestu, medum ir apibarstyti aguonomis, galima cinamonu. Suvynioti tešlą kaip vyniotinį ir supjaustyti 3 – 4 cm pločio gabaliukais.

Iškloti skardą kepimo popieriumi, sudėti bandeles, patepti išplaktu kiaušiniu ir pabarstyti cukrumi. Kepti iki 200C. įkaitintoje orkaitėje 10 – 15 min.

 

Skanaus.

 

Balsavo: 0
Komentarų 877 Peržiūrėjo Share on Facebook Google+


Rekomenduojame skaityti