Mano skonį diktuoja pavasaris. Artėjant šiltajam sezonui nebesinori sunkių, riebių, sočių ir karštų patiekalų. Žaluma, šviežios daržovės ir šiltas oras gerokai pakoreguoja mano meniu. Turguje lankausi nuolat, bet pavasarį einu ypač dažnai, nes žinau, kad mano daržovių pardavėja jau turi šviežiausių ridikėlių, traškiausių svogūno laiškų ir sultingų bei aromatingų pasipuošusių geltonais žiedais agurkėlių.
Kiekvienas žvejys turi savo žuvienės receptą, kaip ir kiekvienas kulinaras.
Mano žuvienė šiek tiek modernesnė nei žvejo :)
Ar žinojote kuo žuvienė skiriasi nuo žuvies sriubos? Ekspertai pabrėžia, kad žuvienei negali būti naudojama jokia kitokia - tik šviežia žuvis. Jei verdama šaldyta, sūdyta ar kitaip konservuota žuvis, tai patiekalas iš tokios žuvies vadinasi žuvies sriuba.